Kasse med pengemotiv

Sådan kan du være kreativ med en pengegave

Hvert år gives der tusindvis af gaver grundet højtider, jubilæums, fødselsdage og meget mere. Derfor kan det være svært at blive ved med at være kreativ, når en ny gave næste år skal gives til den samme person.

Der er dog mange muligheder, og det er derfor også kun næsten fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan gøre. Der findes nemlig et hav af ting, man kan give i gave, men man kan også være mere kreativ og lave gaven selv.

Er du i tvivl om, hvad du skal give i gave, og har du i tankerne at give penge, så kan du herunder få inspiration til, hvordan du kan gøre det lidt anderledes end blot at give en konvolut, der indeholder penge og et fint kort.

Pak pengene anderledes ind

Når man skal give en pengegave, er det mest almindeligt, at man kommer dem i en konvolut med et fint kort, og så har man klaret den opgave. Det kan dog være en kedelig gave at få, da man hurtigt regner ud, hvad der gemmer sig i konvolutten.

Derudover kan der også være et større overraskelsesaspekt af at pakke en stor gave ud for at finde ud af, at det er lidt af en snydepakke. Ønsker du at skabe lidt spænding, når vedkommende skal pakke gaven ud, så kan du med fordel pakke pengene anderledes ind.

Find en stor kasse og fyld den med avispapir. Køb en plante og bind pengene på grenene. Der er et hav af muligheder, og er du i tvivl, kan du også få inspiration via nettet.

Giv pengene et formål

Der er mange, der giver penge i gave, fordi de ikke ved, hvad de ellers kan give. Har du overvejet, hvad pengene egentligt skal bruges til, men er du i tvivl om, hvad vedkommende selv ville vælge, så kan du med fordel også give pengene et formål. På den måde kan du også overraske modtageren, som hurtigt finder ud af, hvad formålet med pengene er.

Eksempelvis kan du kalde det et lille tilskud til et nyt badeværelse, hvis vedkommende står midt i en renovering. At renovere sit badeværelse kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, og det kan altid være rart at få lidt ekstra penge at kunne indrette for.

Spørg venner eller familie til råds omkring gaven

Har du prøvet ovenstående og derfor stadig er i problemer i forhold til kreativiteten, kan du også altid spørge venner eller familie til råds. På den måde kan du få nogle nye tanker på dine gaveidéer, hvilket kan være en god tilføjelse til den kreative proces.

Vælger du at spørge andre om råd, kan det være, at du finder en bedre løsning, end hvad du først havde tænkt og overvejet, eller måske hjælper deres råd blot til, at du kan komme videre med dit projekt i forhold til pengegaven. At give en pengegave behøver nemlig hverken at være kedeligt eller nemt. Kreativitet er vejen frem i dette tilfælde.