Mand med gave

Gaveguide: Tre ting du kan købe til manden, der har alt

Vi kender det alle sammen. Man er inviteret til fødselsdagsfest og skal derfor have en gave med. Det store spørgsmål er bare – hvad skal man købe?

Er det en mand, man skal fejre og derfor købe gave til, er det typisk lidt mere besværligt. Man kan ikke bare købe et smykke eller en creme, som tit er løsningen, når problemet opstår hos det modsatte køn.

Derfor kan man være nødt til at tænke i nye baner. Investering bliver mere og mere populært, så hvorfor ikke følge denne tendens og give en gave, som kan være et friskt pust til vedkommendes investeringsrejse?

Kursus i ETF’er

Har modtageren af gaven blod på tanden, når det kommer til investering og at lære nye investeringsformer at kende, kan du overveje at give vedkommende et kursus i ETF’er. Der findes forskellige kurser, og gaven kan være et gavekort til at finansiere et kursus. På den måde kan vedkommende få den bedste start på at investere i ETF’er.

ETF står for ”exchange traded funds” og er en betegnelse for udenlandske indeksfonde, som er noteret på udenlandske børser. Den enkelte investor bliver en del af en større gruppe, som sammen investerer i fx obligationer og aktier.

Der vil altid være mulighed for, at man selv kan supplere og undersøge forskellige ting om investeringsformen, så man er ikke begrænset til kun at deltage i et kursus. Har du brug for at vide noget om ETF’er og kende til, hvor de kan handles, inden du vælger at give et kursus i gave, kan du blive klogere her.

Aktier i gave

Måske ved du, at vedkommende allerede kender alt til ETF’er og derfor ikke vil kunne få det store udbytte af et kursus. Hvis det er tilfældet, kan du overveje at gå ned ad en lidt anden boldgade. Har modtageren af gaven før fået aktier i gave, og er det faldet i god jord, kan du vælge at gentage successen. Så længe du har nogle simple guidelines at forholde dig til, er det ikke svært at give aktier i gave.

Aktier i gave er interessant og spændende og hjælper flere til at investere i aktier. Gaven vil heller ikke være en kort og hurtigt overstået fornøjelse, som det typisk gælder for andre gaver. Det bedste vil være, hvis modtageren af gaven tænker langsigtet og har tålmodighed til at vente med at sælge aktierne igen.